Hardver kulcs

------------------------------------------------------------------------------------------

Egy olyan szoftver védelmi eszköz, mely a számítógéphez csatlakoztatva biztosítja a védett szoftver futását az adott gépen.

A szoftver működése során kommunikál ezzel az eszközzel, és ha meggyőződik annak valódiságáról, akkor hajlandó csak a megadott paraméterek szerint működni. A hardver eszközben egy mikrokontroller található egy futó szoftverrel, amit semmilyen külső behatással se lehet kiolvasni, módosítani. A hardver és a szoftver közötti kommunikáció titkosított, annak megfejtése szinte lehetetlen, vagy túl nagy energiát és időt igényel.

Minden kulcs tartalmaz egy egyedi azonosító számot, ez biztosítja hogy ne legyen belőle 2 egyforma. Valamint van benne memória amit fel lehet tölteni tetszés szerinti információval, ezek lehetnek a szoftver használatára vonatkozó jogosultságok, például így minden felhasználó ugyanazt a szoftvert kaphatja, és a kulcsba beprogramozott adatok döntik el, hogy alap szoftvert vette-e meg, vagy egy drágább változatot, ami minden funkciót tartalmaz.

A kódolás 2048 bites kulccsal történik véletlen számokkal kombinálva mindkét irányban, ezzel biztosítja hogy nem fordul elő kétszer ugyanaz az adatcsomag, ezáltal a kommunikáció megfejthetetlenné válik, még akkor is ha ugyanazt a kódot közli a kulcs a szoftverrel.

------------------------------------------------------------------------------------------

Újdonság !!!

USB hardver kulcs V2.0

Ez a verzió a Soros portos hardver kulcs V1.0-hoz képpest tartalmaz egy USB-soros port konvertert is, ezáltal az eszköz USB portra csatlakoztatható.

A eszköz egy virtuális soros portként látszik a driverek installálása után, amit az eszközhöz adunk. Működésileg, felhasználásilag egyezik a soros portossal.

Csatlakoztatható közvetlen a számítógép USB-A aljzatába összekötö kábel nélkül, vagy USB A-A toldó kábellel.

A kulcs önhordó átlátszatlan műgyantába öntve kerül forgalmazásra, mely biztosítja a szétszerelhetetlenséget. Nem nagyobb egy USB Pen drive-nál.

------------------------------------------------------------------------------------------

Soros portos hardver kulcs V1.0

A hardverkulcs a PC soros portjára csatlakozik, tápellátását is onnan fedezi.

A kulcs fizikailag egy D-sub 9-es csatlakozó házában elfér. Ez a csatlakozó a Szabványos soros port a PC-n ,nem lóg ki belőle semmi vezeték, nem kell mást csatlakoztatni hozzá, csak rádugni a soros portra, és üzemkész.