AtomTanker 1 Kártyás Rendszerű Automatikus Üzemanyagkiadó Rendszer

Az AtomTanker 1 rendszer működése

Az AtomTanker 1 mobil üzemanyag kiadó rendszer két fő eleme az üzemanyag kiadását végző vezérlőegység és az irodai menedzser/adatszolgáltató PC.

 

A készülék rendeltetése:

Már meglévő régi, vagy újonnan kiépített álló kúthoz csatlakoztatható vezérlő egység , mely telephelyen található, és csak belső használatra való, üzemanyag eladására nem alkalmas.

 

A VEZÉRLŐ egység funkciói:

  • Üzemanyag kiadás vezérlése és mérése.

  • A kiadások és egyéb rendszeresemények gyűjtése, naplózása.

  • Biztonsági funkciók: Az adatgyűjtőn teljes adat visszakeresés akár több évre visszamenőleg.

 

Az irodai menedzser RENDSZER funkciói:

  • Adatgyűjtés és -szolgáltatás, a vezérlő által regisztrált kiadások megjelenítése, összegyűjtése, listakészítés, egyéb események kimutatása.

  • Adminisztráció: Tankolni jogosult személy törzs, gépjárműtörzs, munkaszám törzs karbantartása, azonosító kártyák karbantartása.

 

A irodai menedzser RENDSZER működése

Az irodai menedzser szoftver egy hagyományos PC vagy laptop számítógépen a Windows operációs rendszer valamely változata alatt fut. Erőforrásait tekintve elegendő egy Pentium III alapú rendszer, és legalább 2 szabad soros port.

A rendszer kialakításakor a következő elemek kerülnek telepítésre:

Külső, soros portra csatlakozó kártyaleolvasó doboz

Rádiós kapcsolattal (RFP3MOD1) adóvevővel, vagy RS232/RS485 soros átalakítón keresztül vezetéken csatlakozik a Vezérlőhöz.

A menedzsment funkciókat ellátó szoftver, amely Windows alatt fut.

Ha a számítógép valamilyen okból nem rendelkezik a csatlakozásokhoz szabad soros porttal, további kártyák behelyezésével kibővíthető.

Telepítés után a számítógép továbbra is alkalmas más jellegű munkavégzésre (irodai teendők). Ez esetben azonban ajánlatos a program rendszeres archiválása.

A program a AtomTanker 1 rendszer részeként az irodában elvégezhető teendőket támogatja. Kezeléséhez minimális számítógépes ismeretekre van szükség, mert szabványos, Windowsban megszokott megjelenésű és működésű alkalmazás. A jól elkülöníthető funkciók rögtön a program indítása után észrevehetők.

A kártyaolvasó

Segítségével a menedzser program képes a kártyák azonosítására. Az olvasó dobozán látható villogó LED jelzi az egység működését. A második LED csak akkor gyullad ki, ha egy leolvasni kívánt kártyát vagy kapszulát a doboz fölé helyezünk. Ez az egység megkönnyíti a rendszerhez adott kártyák karbantartását. További információk a menedzser szoftver leírásánál.

A Rádiós kapcsolat, vagy RS232/RS485 soros átalakító

Segítségével a menedzser program képes a VEZÉRLŐBŐL az adatokat kiolvasni illetve abba beírni. Egyszerre több vezérlővel is tud kapcsolatot tartani, ezek maximális száma 254.

AtomAmp Tanker System 1.0

Technikai információk:


Bemenetek: 2 db. Inkrementális szögjeladó bemenet, jeladó automatikus detektálással, HEDS5640A06-hoz optimalizálva. Kártyaolvasó TIRIS kártyához (integrált). 2 db. 4-20mA analóg áram bemenet. 2 db. Soros port RS232 ,1 db. RS422/485, 1 db. Modem RS232 bemenet (GSM/GPRS). 16 gombos kezelő felület.
Kimenetek: 2 relay kimenet váltó érintkezős, 4 db. Szilárd test relay kimenet 230V 5A.

Belső jellemzők: beépített valós óra, 320*240 grafikus LCD felület, CF kártya fogadása adatok tárolására, vagy beépített flash memória (32Mb). Méri a belső hőmérsékletet. Belső automata fűtés télen. Tápellátás AC 15-24V/DC 18-30V. Beépített hangszóró, rendszer hangjelzések céljára.