A fenti képen látható a "Rádiós" kártyás (RFID) rendszerű motoros zárbetét

Egyszerűen beszerelhető bármilyen ajtóba, fúrás faragás nélkül. A zárbetét helyére tökéletesen illeszkedik. Biztos Ön is hallotta már, hogy a hagyományos kulcsos zárak pillanatok alatt nyithatók bizonyos módszerekkel, mint például az úgynevezett zárfésű. Az általunk kínált zárak nem a hagyományos kulcsos módszerrel működnek. Úgynevezett digitális kulccsal nyithatók, amely egy rádiós kártyán található. A kedvező ár mellett kiváló minőségben, rengeteg funkcióval rendelkeznek termékeink, mint az automata ajtózárás, betörés érzékelés vagy illegális kártyákkal való többszöri próbálkozás. Mivel a zárnak nincs semmilyen alkatrésze az ajtón kívül ezért a betörők számára hozzáférhetetlen. Ezáltal a hagyományos módszerekkel történő betörés nem lehetséges. A rendszer tartalmaz akkumulátort a folyamatos áramellátáshoz, amely biztosítja akár több napos áramszünet esetén is a zavartalan működést. Központi riasztókkal összeköthető így csak az ajtó betörése esetén szólal meg a riasztó, normális esetben történő nyitás esetén nem.

Tartozékok:

--------1 Motoros zárbetét: Egy módosított cilinderes zárbetét melyet egy motoros mechanika forgat. A betét rész külső része tartalmazza a kártyaolvasót. A belső fél a motoros mechanikához csatlakozik, amely egy 6cm átmérőjű 6cm magas acél hengeres doboz. A doboz tartalmaz egy mechanikai részt: egy léptető motort, és egy fogaskerék áttételt, ami forgatja a cilinder zárat. Valamint egy elektronikai áramkört, és egy belső kártyaolvasót. Az áramkör fő feladatai: működtetni, vezérelni a motort, érzékelni a zár állapotát, detektálni leolvasni a kártyákat, vezérelni az akku töltést, kijelezni az állapotokat, hangjelzést adni az eseményekről, menedzselni a rendszerben lévő kártya azonosítókat.

--------2 Hálózati tápegység: ez egy dugalj végű, bolti forgalomban kapható 18-24V-os DC tápegység modul.

--------3 Akkumulátor: Biztosítja a folyamatos energia ellátást a zár működéséhez áramszünet esetére. 24-36h.

 

 

 

 

Rádiós Kártyás ajtózár "Atomlock 1" 

 

 

atomlock

 

 

 

atomlock
atomlock

Működés:

A rendszer egy hagyományos kulcsos zárhoz hasonlóan működik. A kulcsokat itt a rádiós azonosító kártyák jelentik. Mindegyik egyedi azonosítóval van ellátva. Ez az azonosítót a zár is tartalmazza, ezáltal ismeri fel a kártyákat, amelyekkel a nyitás/zárás engedélyezett, vagyis azok a kulcsok beleillenek a zárba. A kártyát az olvasóhoz helyezve történik meg a zár nyitása vagy zárása, ami az aktuális állapottól függ. Vagyis ha nyitva volt az ajtó, akkor bezárja azt kulcsra, ha zárva akkor kinyitja. Erről hangjelzést add, valamint arról is, ha valami probléma merül fel a zárás-nyitás folyamat során, mondjuk a zár nyelve elakad beragad. Ilyenkor többször próbálkozik a művelet elvégzésével. Külön hangjelzése van a nyitásnak és a zárásnak, a különféle hibáknak, az áramszünetnek, és az illegális kártyáknak. Az állapotokat belülről látható LED-ek is kijelzik. Zöld led ha nyitva van, Kék ha zárva, piros ha hiba lépett fel, Sárga ha tölti az akkumulátort, villogó sárga ha áramszünet van. Tartalmaz a készülék két gombot is amelyek csak tűvel vagy apró csavarhúzóval lehet megnyomni. Ezek biztosítják a kártyák azonosítóinak bevitelét és törlését a zár memóriájából, kivéve a master kártyáét. Minden zárhoz van egy úgynevezett master kártya, aminek segítségével lehet csak megadni és törölni a többi kártya adatait. Egy zárhoz tartozhat maximálisan 250 kártya adatai, viszont egy kártya akár több zárhoz is tartozhat, ugyanazzal a kártyával tetszőleges számú ajtó nyitható, amelyek tartalmazzák a kártya azonosítóját. Például egy iroda épületben elég egy kártya az embereknek nem kell külön minden ajtóhoz, ahova joguk van bemenni.